Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo

Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo

3.6 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
40 pieces

Składniki

Garlic Mayo
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • sunflower oil
    300 g
  • garlic clove
    1
  • medium egg
    1
  • dry sherry
    1 tsp
  • lemon juice
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Aubergine and Potato Croquettes
  • aubergines (approx. 1000 g), halved lengthways
    4
  • olive oil plus extra, for greasing
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    4 pinches
  • water
    500 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper), halved
    280 g
  • feta cheese cut in pieces
    200 g
  • medium egg
    1
  • breadcrumbs (see tip)
    100 g
  • breadcrumbs
    100 g
  • frying oil (e.g. sunflower or vegetable)

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 110 kcal / 462 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...