Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced Labne
- 500 g natural yoghurt
- 100 g dukkah
Mint Vinaigrette
- 1 garlic clove
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 1 - 2 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 1 tsp sugar beet molasses
- 30 - 40 g lemon juice, to taste
- 60 g extra virgin olive oil
Salad
- 500 g water
- 450 g butternut squash, unpeeled, cut in wedges (1 cm)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 100 g red onions, cut in wedges (1 cm)
- ½ pomegranate, seeds only
- 200 g rocket leaves, washed and patted dry
- 1 - 2 Tbsp pumpkin seeds, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 519 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45 min
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Summer Pudding
8h 30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Parmesan Herb Madeleines
1h
Pea and Mint Risotto
40 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Stewed Rhubarb with Orange
10min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Brandy Sauce
10min