Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 270 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 lemon, finely grated zest only
- 10 fresh basil leaves
- 155 g unsalted butter, diced, cold, plus extra for greasing
- 1 ¾ - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 70 g water, cold
- 300 g onions, halved vertically or cut in wedges that fit in feeder
- 240 g plum tomatoes (approx. 3 small tomatoes)
- 30 g olive oil
- 1 tsp light brown sugar
- 1 ¼ - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 300 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- ¾ tsp ground nutmeg
- 200 g ricotta cheese
- 200 g double cream
- 2 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170 kJ / 519 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 693 mg
Alternatywne przepisy
Irish Potato Soup
35 min
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1h
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1h 30min
Bern-style Rösti (TM5)
40 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Cheesy Sweet Potato Bites with Mint-Pea-Purée
Brak ocen
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1h 45 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h