Wersje kompatybilne
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g courgette, ends removed
- 40 g peanuts, roasted, salted
-
¾
tsp dried rosemary
lub 15 g fresh rosemary leaves - 10 g fresh chives, cut in pieces
- 5 medium eggs
- 2 tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
- 20 g olive oil
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, small, halved, deseeded if desired
- 250 g Greek yoghurt
- 1 tsp sweet smoked paprika
- ½ lemon, finely grated zest only
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 8593.9 kJ / 2054 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 123.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.8 g
- Błonnik
- 15.9 g
- Sód
- 8001.3 mg
Alternatywne przepisy
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Butter Board with Spinach Pesto
15min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 min
Beetroot Curls Salad with Feta and Walnuts
15min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30 min
Buckwheat and Asparagus Risotto
2h
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min