Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a dadini
- 200 g di latte intero tiepido
- 1250 g di acqua
- 400 g di spinaci freschi
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 70 g di burro, di cui 30 g a pezzi e 40 g fuso
- 2 uova medie
- 25 g di farina tipo 00
- 50 di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 2 - 3 steli di erba cipollina fresca, tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 633.9 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di ricotta al basilico
40 Min
Gnocchi di broccoli
1sa
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1sa
Polpette di ricotta al sugo
50 dk
Gnocchi alla romana alle erbette
1sa 30 dk
Canederli al formaggio
1sa
Bortellina
30 Min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1sa
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1sa 30 dk
Crespelle agli asparagi
1sa 30 dk
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min