![Canederli agli spinaci Canederli agli spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9234c6d4ab683f06e4c676bb56acbbd3/Derivates/9034b2cbd52531af1eca9a207cbb3f6e753e8465.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a dadini
- 200 g di latte intero tiepido
- 1250 g di acqua
- 400 g di spinaci freschi
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 70 g di burro, di cui 30 g a pezzi e 40 g fuso
- 2 uova medie
- 25 g di farina tipo 00
- 50 di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 2 - 3 steli di erba cipollina fresca, tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 633.9 mg
Alternatywne przepisy
Meringhe natalizie
8h
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 godz. 20 min
Burger vegetali
40 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Crema di verdure invernale
50 min
Contorno di patate americane speziate
45 min
Gnocchi di broccoli
1 Std.
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 Std.
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Canederli al formaggio
1 Std.