![Moscardini alla busara sottovuoto Moscardini alla busara sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5702fe6bf07e7032ac26461f5fca1cb6/Derivates/c11141a218105255f47c5724361a1b1da913c45e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla dorata a fette grosse
- 20 g di burro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 400 g di moscardini piccoli, puliti
- 20 g di Cognac
- 80 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 326.5 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 403.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Impepata di cozze con salsa al burro bianco
45 分钟
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2hod. 40min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 分钟
Polpo con patate a Cottura Lenta
1 Std. 30 Min
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1hod. 10min
Spaghetti alle vongole
4klst 40 min
Sautè di cozze e vongole
40 分钟
Insalata di polpo e patate
2h
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min