Lasagna di gamberi monoporzione

Lasagna di gamberi monoporzione

4.8 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Pesto di prezzemolo
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di pinoli sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 30 g di prezzemolo fresco gambi e foglie, lavati
  • 60 g di olio extravergine di oliva
Besciamella di pesce
  • 80 g di burro a pezzi (2-3 cm)
  • 8 code di mazzancolle eviscerate e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1000 g di latte
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (sfoglia sottile)
  • 600 g di code di mazzancolle eviscerate e tagliate a tocchetti (1-2 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 369.7 kcal / 1546.5 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 425.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...