Wersje kompatybilne
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di ceci
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 350 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 6 - 7 foglie di basilico fresco
- farina di riso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1699.7 kJ / 406.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 832.3 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1óra
Anatra alle prugne con purè di cavolfiore
2h
Beccute
1óra
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1óra 30p
Pane ai profumi mediterranei (senza glutine)
1óra 15p
Chips di polenta con caponata e composta ai frutti rossi
4 Std.
Spaghetti con polpette al sugo (Bimby Friend)
45p
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1óra 30p
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 Std. 30 Min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50p
Spaghetti al sugo di polpettine
1óra 30p