Wersje kompatybilne
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di ceci
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 350 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 6 - 7 foglie di basilico fresco
- farina di riso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1699.7 kJ / 406.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 832.3 mg
Alternatywne przepisy
Chips di polenta con caponata e composta ai frutti rossi
4h
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 godz.
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35 min
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1 godz.
Dado vegetale con ritagli di verdura
40min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1h 30min
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2h 45min
Cioccolata calda e cannella (vegan)
20min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30min
Tagliatelle al ragù
1sa 10 dk
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.