Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolognese Sauce
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- 100 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrot, cut in pieces (3 cm)
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g beef mince, broken in pieces
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 100 g dry white wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 5 g fresh rosemary leaves, roughly chopped
- 1 heaped tsp dried oregano
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 ½ tsp ground black pepper
Béchamel Sauce
- 1000 g milk
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing and topping
- 100 g plain flour
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground nutmeg
Lasagne assembly
- 18 dried lasagne pasta sheets (10 cm x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4161 kJ / 994 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 995 mg
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Unbaked marbled cheesecake
4 godz. 35 min
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Beef Stroganoff
1h
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1 godz. 45 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Pizza Dough
1h
Mashed Potatoes
45 min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40 min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h