Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
450
g de courge, par ex. muscade, en morceaux (4
cm) - 160 g d'oignons, coupés en deux
- 1 piment rouge, épépiné
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de lait de coco light
- 10 g de jus de citron vert
- 20 g de lamelles de noix de coco, séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786 kJ / 189 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Velouté orange-courge
35 min
Risotto
30 dk
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Soupe de courge au gingembre, lait de coco et pois chiches rôtis (12 portions)
40 min
Velouté de courgettes au fromage frais
35 min
Velouté de légumes
45 min
Compote de pommes
20 min
Purée de patates douces
1h
Dal de lentilles corail
35 min
Risotto à la courge
35 min
Dal de lentilles corail (2 portions)
35 min
Soupe de potiron
35 min