Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carottes, pelées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre (opcjonalnie)
- 5 - 10 g de beurre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 210 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45 min
Soupe de brocolis
15min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min
Velouté de champignons
20 min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 min
Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant
40 Min
Soupe de potiron
35min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40 Min
Soupe céleri-pomme
30 min
Soupe de pommes de terre-champignons
45 min