Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, en morceaux
- 500 g de carottes, en morceaux
- 200 g de pommes de terre à chair farineuse, épluchées, en morceaux
- 30 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1 ½ cubes de bouillon de légumes (pour 0,75 l)
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 12 feuilles de menthe, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 658 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35min
Purée de pommes de terre
45min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 Min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40min
Soupe de légumes
25 Min
Velouté de légumes
45min
Soupe au potiron
35min
Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant
40min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 Min
Soupe de carottes façon moro
1h 45min
Velouté orange-courge
35min