Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de poireau, coupé en rondelles (3 cm)
- 50 g de carotte, pelée, coupée en morceaux (3 cm)
- 50 g de chou de Milan, coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de céleri-rave, pelé, coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de chou blanc, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de beurre à rôtir
- 1000 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35 dk
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35 dk
Purée de pommes de terre
45 dk
Velouté de légumes
45 dk
Compote de pommes
20 dk
Compote de pommes
20 dk
Soupe au potiron
35 dk
Tarte aux pommes
1h 15min
Soupe de carottes à la menthe
35 dk
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45 dk
Sauce bolognaise
3 Std. 15 Min
Sauce tomate pour tous les jours
30 Min