Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de colorant alimentaire vert
- 5 gouttes de jus de citron
La crème pâtissière à la pistache
- 500 g de lait
- 50 g de fécule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 70 g de sucre en poudre
- 100 g de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1600.4 kJ / 381.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 127.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitain
4 Std. 20 Min
Gâteau de fin d'année
3h 35min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1h 30min
Paris-Brest
3h
Choux à la crème
1h 5 min
Choux craquelins à la vanille
1 godz. 15 min
Chouquettes du goûter
35min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crème au beurre à la meringue suisse
50min
Flan sans pâte
6h
Macarons à la vanille
3h