
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
½ cytryny ekologicznej
-
250 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
200 - 250 g liści szpinaku, świeżych
-
½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
600 g filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 150 g każdy)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463 kcal /
1938 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
739 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska