Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalot, cut into halves
- 300 g fresh porcini mushrooms, cut into pieces (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 800 g water
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- 1 ½ tbsp unsalted butter, cut into pieces
- fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778.5 kJ / 425.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 486 mg
Alternatywne przepisy
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Salt-free chicken stock paste
45min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2u. 20min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30min
Liver cake
1h 50 min.
Garlic and sage mash
30min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15min
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40min
Pisco sour
10min
Asparagus and saffron risotto
35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min