![Porcini mushroom risotto Porcini mushroom risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0204d8c9-5a19-4da8-ad94-3fa1a69d93d2/Derivates/77ccdcb6-7086-4a13-8d77-1c4052c136a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalot, cut into halves
- 300 g fresh porcini mushrooms, cut into pieces (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 800 g water
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- 1 ½ tbsp unsalted butter, cut into pieces
- fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778.5 kJ / 425.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 486 mg
Alternatywne przepisy
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Traditional Apple pie
1h 30min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 Std. 20 Min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 Min
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1h 15 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
G&T cocktail
5 min
Pumpkin and ginger soup
35 min