Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Scheiben (3 mm)
- 100 g Staudensellerie, in Scheiben (3 mm)
- 50 g Olivenöl
- 40 g Tomatenmark
- 2 TL Paprika edelsüß
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 1200 g Cannellini-Bohnen, abgetropft
- 4 EL Petersilie, abgezupft, gehackt
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 375 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min
Ungarische Pilzsuppe
30 min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Eintopf von Wintergemüsen
1 godz.
Pesto-Bohnen-Eintopf mit Nudeln
50 Min
Pilz-Gemüse-Curry-Eintopf
30 min
Weiße-Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55min
Bunter Zwiebel-Topf
1 godz.
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 min
Thenthuk (Tibetische Nudelsuppe)
1 godz. 30 min
Möhren-Kartoffel-Untereinander mit Brühwurst
30 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1h 5min