Bohneneintopf "bretonische Art"

Bohneneintopf "bretonische Art"

4.6 466 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • rote Paprika in Stücken (2 cm)
    150 g
  • grüne Paprika in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Knoblauchzehe in Scheiben
    1
  • rote Zwiebeln in Spalten
    80 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • weiße Bohnen, aus der Dose abgetropft
    240 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    80 g
  • Bohnenkraut, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • Basilikumblätter, frisch in Streifen
    2 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • brauner Zucker
    ½ - 1 TL
  • Oliven, schwarz, entsteint (opcjonalnie)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 164 kcal / 684 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 619 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...