Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Dill, abgezupft
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 200 g Möhren, in Stücken
- 200 g Kohlrabi, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Porreestange (ca. 200 g), in Ringen (5 mm)
- 30 g Butter, in Stücken
- 550 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 50 g Hirse (Goldhirse)
- 80 g Erbsen, frisch, gepalt (siehe Tipp)
- 400 g Hähnchenbrust, in Würfeln (2 cm)
- Parmesan, gerieben, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Hackbällchen-Suppe
45 Min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50 Min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Kürbis-Kasseler-Eintopf mit Graupen
35 Min
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 Min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 Min
Ucha - Fischsuppe
50 Min
Kartoffel-Kokos-Suppe mit Lachs
30 Min
Linsen-Kürbis-Eintopf
1h