Vegane Paprika-Tomaten-Suppe mit Cashewcreme

Vegane Paprika-Tomaten-Suppe mit Cashewcreme

4.3 97 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Cashewcreme
  • Cashewkern
    100 g
  • Wasser zum Einweichen
  • Salz
    2 Prisen
  • Sojadrink ungesüßt (siehe Tipp)
    100 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
Paprika-Tomaten-Suppe
  • Spitzpaprika, rot entkernt, geviertelt
    800 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomaten geviertelt
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), vegan
  • Tomatenmark
    15 g
  • Cashewmus
    2 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Petersilie abgezupft, zum Garnieren
    2 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1408 mg
Białko 38 g
Kalorie 3595 kJ / 859 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 75.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 135 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...