Insalata di cetrioli con dressing all'aneto

Insalata di cetrioli con dressing all'aneto

3.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 cetrioli senza estremità, con o senza buccia (circa 800 g)
  • 200 - 250 g di panna acida
    200 - 250 g di yogurt greco
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate grossolanamente
    1 ½ cucchiaio di aneto secco, tritate grossolanamente
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di aceto di mele (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 421 mg
Białko 5 g
Kalorie 451 kJ / 108 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...