![Pasticcio di carne e cavolfiori Pasticcio di carne e cavolfiori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab709a49-6a19-4859-ab35-e76147d4ee1a/Derivates/fe878b1c-f045-4a37-ba11-92a29ef3ccdf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore a pezzi (3-4 cm)
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 30 g di scalogno a metà
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne trita di manzo
- 200 g di pomodori maturi, a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- ½ cucchiaino di timo secco
- ½ cucchiaino di basilico secco
- ½ cucchiaino di peperoncino in polvere
- 1 cucchiaino di origano secco
- 80 g di concentrato di pomodoro
- 60 g di panna fresca liquida
-
250
g di mozzarella fresca, ben scolata a pezzi
lub 250 g di mozzarella per pizza a tocchetti - 4 rametti di timo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075.5 kJ / 496.1 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 805.5 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di cavolfiori e patate
30 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 min
Broccoli e salsiccia
30 min
Parmigiana di cavolfiori
1 godz.
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 godz.
Spezzatino di carne con polenta
4h
Crauti e würstel
35 min
Finocchi gratinati
30 min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 godz.
Broccoli stufati
40 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min