Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di farina di ceci
- 30 g di farina di mais
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
- 100 g di acqua
- ½ - 1 di cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla rossa, in quarti
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 777 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 507.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1h
Burger ceci e rucola
40min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Dahl di lenticchie, spinaci e latte di cocco
40min
Dahal di lenticchie, broccoli e cavolfiore
50min
Thepla di spinaci
1h
Crema ai pomodori arrostiti
1h 30min
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
30min
Galette integrale alle verdure
1h 30min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1h
Carbonara vegana
30min