![Tortilla di patate (vegana) Tortilla di patate (vegana)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f2a8095f2d6512bc0a7e91fce449e17/Derivates/911e4cbdc19c61bee811d8cb5fad67a7bb41ad43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di farina di ceci
- 30 g di farina di mais
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
- 100 g di acqua
- ½ - 1 di cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla rossa, in quarti
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 777 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 507.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Uova alla triestina
30min
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
30min
Burger vegetali
40min
Polpettone vegetariano con contorno di verdure; cheesecake ai lamponi
1ч. 30 мин.
Arepas al formaggio
30min
Frittelle di cavolo nero
30min
Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)
35min
Formaggio (vegan)
8h 20 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1ч. 30 мин.
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Tofu di lenticchie rosse
8óra 30p