Urządzenia i Akcesoria
Plum Clafoutis (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
unsalted butter at room temperature, for greasing
-
Demerara sugar to taste1 - 2 Tbsp
-
plums ripe but firm, stone removed, bottom trimmed and halved vertically (see tips)700 g
-
lemon finely grated zest and juice1
-
caster sugar plus 1 Tbsp160 g
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
-
medium eggs4
-
whole milk200 g
-
whipping cream100 g
-
plain flour130 g
-
fine sea salt½ tsp
-
Demerara sugar1 - 2 Tbsp
-
icing sugar for dusting1 - 2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1027.2 kJ /
245.5 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20 min
Custard
15 min
Asparagus Risotto
45 min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2 godz. 15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 godz.
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 godz. 35 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Sweet Pastry Tartlets
1 godz. 45 min