Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 300 g golden caster sugar
- 6 large eggs, separated
- 1 tsp red wine vinegar
- 3 Tbsp cocoa powder, sifted
Crème Pâtissière
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 2 Tbsp plain flour
- 2 Tbsp cocoa powder
- 100 g golden caster sugar
- 200 g whole milk
- 300 g double cream
- 2 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
Assembly
- mini chocolate eggs, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
Alternatywne przepisy
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Amaretti Crème Brulée
4sa 30 dk
Welsh 'Rabbits'
20 min
Caramel Monster Mud Dip
15min
Brownies
50 min
Chocolate Bourbons
45min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Fudge
2 godz.
Chocolate Tiffin
2 godz. 30 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min