Urządzenia i Akcesoria
Chicken Liver Parfait
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 portions
Składniki
Clarified Butter
-
unsalted butter soft400 g
Parfait
-
garlic cloves2
-
shallots halved (approx. 50 g)2
-
unsalted butter soft150 g
-
chicken livers650 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
brandy100 g
-
double cream100 g
-
fresh thyme halved5 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
290.2 mg
Białko
12.1 g
Kalorie
2256.8 kJ /
539.4 kcal
Tłuszcz
51.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
31.6 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Mayonnaise
5 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 Std. 20 Min
Tartare Sauce
10 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 Std. 25 Min
Soubise Sauce
30 Min
Cheese Straws
30 Min
Plum and Apple Jam
40 Min