Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babeczki szpinakowe
- 2 jajka
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 160 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 120 g oleju
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 200 g mąki orkiszowej, białej
-
50
g mąki orkiszowej, razowej
lub 50 g mąki orkiszowej, białej - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z twarogu i dekoracja
- 450 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 70 g jogurtu typu greckiego
- 40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- owoce jagodowe, świeże, np. maliny, borówki, poziomki, do dekoracji (ok. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 907.9 kJ / 217 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 210.5 mg
Alternatywne przepisy
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30 min
Gofry jaglano-bananowe
45min
Babeczki brownie z dynią
1h 30min
Lizaki bezowe choinki
3h 40min
Babeczki pistacjowe z kremem
50min
Świąteczne cake pops
2h 20min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Halloweenowe babeczki
1h 40min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5h
Deser plaża
2h 30 min