
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki leśny mech
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki szpinakowe
-
2 jajka
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
160 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
120 g oleju
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
200 g mąki orkiszowej, białej
-
50 g mąki orkiszowej, razowej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z twarogu i dekoracja
-
450 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
70 g jogurtu typu greckiego
-
40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, borówki, poziomki, do dekoracji (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
217 kcal /
907.9 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
210.5 mg