Urządzenia i Akcesoria
Babeczki leśny mech
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki szpinakowe
-
2 jajka
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
160 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
120 g oleju
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
200 g mąki orkiszowej, białej
-
50 g mąki orkiszowej, białej50 g mąki orkiszowej, razowej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z twarogu i dekoracja
-
450 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
70 g jogurtu typu greckiego
-
40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, borówki, poziomki, do dekoracji (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
210.5 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
907.9 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Trzykolorowe muffinki
1 godz. 35 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Deser plaża
2 godz. 30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min