Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 300 g masła orzechowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 220 g masy kajmakowej, schłodzonej, podzielonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1187 kJ / 283.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 157.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem kokosowy
15 Min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48h
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 Min