![Krem z masłem orzechowym i kajmakiem Krem z masłem orzechowym i kajmakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ed40daef51852fc4816bd6f71dc2953b/Derivates/248dce00dcebdc0c25924d69239682ae16115d52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 300 g masła orzechowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 220 g masy kajmakowej, schłodzonej, podzielonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1187 kJ / 283.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 157.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Krem kokosowy
15min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48j
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48j
Krem malinowy
30 Min
Biszkopt czekoladowy
4h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min