Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
TM6 TM5

Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami

4.4 (211 ocen)

Składniki

  • 200 g czerstwego chleba, pokrojonego na kawałki
    lub 200 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g wody
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 - 20 g mieszanych ziół, świeżych, np. natki pietruszki, koperku, kolendry, bazylii, tylko liście i miękkie łodygi, pokrojone na kawałki
  • 1 jajko
  • 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
    lub ½ łyżeczki przyprawy garam masala
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • olej, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
360 kJ / 86 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
1 g
Sód
174 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy