Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami

Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami

4.4 218 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
16 sztuk

Składniki

  • 200 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki
    200 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g wody
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 - 20 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, kolendry, bazylii, tylko liście i miękkie łodygi, pokrojone na kawałki
  • 1 jajko
  • 80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
    ½ łyżeczki przyprawy garam masala
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 174 mg
Białko 3 g
Kalorie 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...