
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- 2 jajka
- 1 łyżka wody
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g białego chleba, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g kaszy kukurydzianej (polenty)
- 400 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 2 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 352 kJ / 84 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini pizze
2 godz. 10 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
45 min
Hot dogi pieski
40 min
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 godz. 5 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min