Urządzenia i Akcesoria
Rybki w chlebowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
30 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
-
2 jajka
-
1 łyżka wody
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g białego chleba świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
400 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10.4 g
Kalorie
352 kJ /
84 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreczki z mini naleśników
35 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Klopsiki ufo
1 godz.
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
45 min