
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 porcji
Składniki
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami
-
3 owoce jałowca
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
2 opakowania chudego boczku, wędzonego, w plastrach (ok. 200 g)
-
1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (900-1000 g)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki sosu sojowego
-
2 łyżeczki miodu płynnego
-
750 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
Warstwowy deser śliwkowy
-
40 g orzechów laskowych plus dodatkowa ilość posiekanych do dekoracji
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
3 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g śliwek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
40 - 70 g miodu
-
20 - 30 g rumu (opcjonalnie)
-
400 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
200 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Sos musztardowy
-
20 g masła
-
1 - 2 łyżeczki ostrej musztardy
-
sól ilość do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
962 kcal /
4020 kJ
Białko
64 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1521 mg