
Wersje kompatybilne
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g oliwy z oliwek
- 200 g migdałów, blanszowanych
- 4 ząbki czosnku
- 100 g białego chleba bez skórki
- 600 - 700 g wody
- 20 - 25 g białego octu winnego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 8 - 10 jasnych winogron przekrojonych na pół, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 473.3 kcal / 1980.4 kJ
- Białko
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 1013.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Anchoiada
10 min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 godz.
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Czekoladowe affogato
10 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Adżika
40 min
Napój "antyoksydant"
10 min