Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
TM6 TM5

Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa

3.4 (18 ocen)

Składniki

  • 45 g oliwy z oliwek
  • 200 g migdałów, blanszowanych
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g białego chleba, bez skórki
  • 600 - 700 g wody
  • 20 - 25 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 8 - 10 jasnych winogron, przekrojonych na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1980.4 kJ / 473.3 kcal
Białko
13.6 g
Węglowodany
24.3 g
Tłuszcz
38.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
6.1 g
Sód
1013.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy