
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki shaomai
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk
Składniki
-
marchewki10 g
Ciasto shaomai
-
wody50 g
-
mąki pszennej180 g
-
jajko1
Farsz
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
grzybów, świeżych (np. shiitake, pieczarki, kurki)15 - 20 g
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 1-2 mm plastry5 - 10 g
-
krewetek, surowych, obranych świeżych lub mrożonych270 g
-
cukru1 łyżka
-
oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia (30 g, patrz wskazówka)2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia Varomy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
57 kcal /
240 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Warzywa w tempurze
1 godz.
Ciasto wonton
50 min
Pielmieni
1 godz. 10 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min