Pierożki shaomai

Pierożki shaomai

4.3 48 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk

Składniki

  • 10 g marchewki
Ciasto shaomai
  • 50 g wody
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 jajko
Farsz
  • 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 - 20 g grzybów, świeżych (np. shiitake, pieczarki, kurki)
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 270 g krewetek, surowych, obranych świeżych lub mrożonych
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia (30 g, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • olej do natłuszczenia Varomy
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 500 g wody

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3 g
Kalorie 240 kJ / 57 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...