
Urządzenia i Akcesoria
Parfait z pestek dyni
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
pestek dyni50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
jajko1
-
żółtka2
-
miodu30 - 50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
likieru migdałowego, np. amaretto2 łyżeczki
-
oleju z pestek dyni70 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467.5 kcal /
1956.1 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
43.2 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Sód
35.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska