Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pestek dyni
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 30 - 50 g miodu
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto
- 70 g oleju z pestek dyni
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.1 kJ / 467.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 35.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jagodowa pianka
10min
Słodki pudding toffi
1 Std.
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Gruszki w czerwonym winie
3u. 10min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Sorbet bazyliowy
10min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24h 15min
Ciastka panellets
25h 45min
Pływające wyspy
45 Min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4h 40min
Ananasowe paczuszki
1 Std.