
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pestek dyni
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 30 - 50 g miodu
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto
- 70 g oleju z pestek dyni
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.1 kJ / 467.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 35.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2h 45min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Żujki truskawkowo-malinowe
3h 45min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Pudding migdałowy
30 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4h 30min
Rajski sorbet owocowy
5 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Słodki pudding toffi
1h