
Urządzenia i Akcesoria
Parfait z pestek dyni
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
50 g pestek dyni
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
30 - 50 g miodu
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto
-
70 g oleju z pestek dyni
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467.5 kcal /
1956.1 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
43.2 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Sód
35.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska