Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu bez laktozy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Masa z tofu
-
80 g oleju
-
1 - 2 łyżki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
80 - 100 g syropu z agawy
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
240 g miękkiego tofu odsączonego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
Tiramisu
-
150 g kawy, zaparzonej schłodzonej
-
30 g syropu z agawy
-
10 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
21 biszkoptów lady fingers
-
kakao naturalne, niesłodzone do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.9 g
Kalorie
1554 kJ /
371.2 kcal
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Pasta pralinowa
30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.