Crème glacée double vanille
TM6

Crème glacée double vanille

3.0 (4 oceny)

Składniki

  • 1 gousse de vanille
  • 45 g de sucre
  • 570 g de crème à fouetter 33%-35% M.G.
  • 30 g de lait écrémé en poudre instantané
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 285 g de lait entier
  • 4 jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
  • 30 g de sucre inverti
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1425 kJ / 340.6 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
30.1 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Błonnik
0 g
Sód
97.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy