Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- de l'huile d'olive extra vierge, pour graisser
-
¾
c. à café de levure déshydratée
lub 7 g de levure fraîche, émiettée - 5 g de sucre
- 1620 g d'eau
-
395
g de farine à pain
lub de farine manitoba - 260 g de farine pour pâtes (voir conseil)
- 12 g de sel
- 1 - 2 c. à soupe de semoule fine, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2581 kJ / 671 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux cinq graines
50 min
Pain de mie
3h
Barres énergétiques sans sucre ajouté
1h 15min
Poivrons farcis "Jack O'Lantern"
1 godz. 30 min
Pain complet, tartinade et boulettes de poulet
Brak ocen
Chili con carne
Brak ocen
Biscuits aux amandes
1h
Biscuits au beurre
50 min
Baguette
3h 45min
Fromage frais aux noix et pain au petit-lait
12 godz. 15 min
Pain pitta
2h
Pâte de base pour pain
24h 5min