Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croûte de tarte
- 115 g de farine tout usage
- 115 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
- ½ c. à thé de sel
- 60 gramme d'eau
Remplissage
- 680 gramme eau
- 30 gramme jus de citron
- 910 g de pommes Granny-Smith, évidés et extrémités coupées
- 225 g de beurre non salé, coupée en morceaux
- 115 g de cassonade
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à thé de cannelle en poudre
- 1 c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
- 4 c. à soupe de farine tout usage
- ½ c. à thé de sel
- caramel liquide pour servir (voir Conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2077.2 kJ / 496.5 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 304.8 mg