Tarte aux pommes

Tarte aux pommes

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 tranche

Składniki

Croûte de tarte
  • 115 g de farine tout usage
  • 115 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
  • ½ c. à thé de sel
  • 60 gramme d'eau
Remplissage
  • 680 gramme eau
  • 30 gramme jus de citron
  • 910 g de pommes Granny-Smith évidés et extrémités coupées
  • 225 g de beurre non salé coupée en morceaux
  • 115 g de cassonade
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à thé de cannelle en poudre
  • 1 c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
  • 4 c. à soupe de farine tout usage
  • ½ c. à thé de sel
  • caramel liquide pour servir (voir Conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 496.5 kcal / 2077.2 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...