Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 300 g d'eau
- 3 c. à café de miel
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine complète pour pain
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupé en deux
- 150 g de poivrons rouges, coupés en 4 quartiers et égrainés
- 30 g huile d'olive
- 2 c. à café romarin frais haché
- ¼ c. à café poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain lagana grec
3小时 15 分钟
Pizza végétarienne
1 Std. 40 Min
Tajine de boulettes merlan-sardines, sauce tomate et couscous
1 godz. 15 min
Ravioli aux agrumes et à la menthe, confit de tomates cerise
1 Std. 40 Min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1 godz. 5 min
Cake orange-pavot
1 Std.
Cocas niçoises
3小时 15 分钟
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4h 30min
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min