Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm) et un peu plus pour graisser
- 180 g de farine blanche, et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'eau
- 300 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 200 g de crème entière
- 150 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1 godz.
Risotto à la tomate et burrata
30min
Gratin de hachis et cornettes
1 godz. 10 min
Croûtes au fromage au four
35min
Gratin de cornettes
50min
Pâtes au four rapides
55 min
Risotto alle cinque P
30min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Tarte aux légumes
1 godz.
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30min