Wersje kompatybilne
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de feuilles de basilic frais
- 40 g de graines de tournesol
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 50 g de tomates confites à l'huile
- 300 g de riz spécial risotto
- 50 g de vin blanc
- 700 g d'eau bouillante
- 1 cube de bouillon, émietté
- 50 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2361 kJ / 563 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min
Risotto courgette et bacon
35 min
Rigatoni et pesto de mâche
20 min
Riz cantonais
30 min
Orecchiette au paprika fumé, sauce au bœuf
1h 15min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
One pot à la grecque
30 min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30 min
Risotto aux champignons
30 min
Risotto au citron, burrata et romarin
1 godz. 10 min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h