Poulet sauce Adobo et purée de bananes plantain

Poulet sauce Adobo et purée de bananes plantain

2.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 6 piments guajillo séchés coupés en deux, épépinés
  • 2 piments Poblano frais coupés en deux, épépinés
  • 600 g de tomates en morceaux
  • 100 g d'oignons en quartiers
  • 50 g d'huile d'olive
  • 200 g de jus d'ananas
  • 450 g d'eau
  • 1 bâton de cannelle
  • ¼ c. à café de poivre noir moulu
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 3 ½ c. à café de sel
  • 400 g de bananes plantain mûres, pelées, en morceaux
  • 800 g d'escalopes de poulet, sans peau en morceaux
  • 3 c. à café de sucre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328 kcal / 1378 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...