Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de carottes, pelées et coupées en morceaux
lub 50 g de panais, pelé et coupé en morceaux - 30 g de riz (voir conseil)
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 2 - 3 pincées de sel
- 1 œuf (voir conseil) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 734 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55min
Biscuits aux noix
1 Std. 15 Min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Goulasch
3h
Pain express
1 Std. 15 Min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Soupe céleri-pomme
30 min
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Soupe de carottes façon moro
1 godz. 45 min
Gâteau au yogourt
1h 40min