Toast au poulet à la mexicaine

Toast au poulet à la mexicaine

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 200 g d'oignons en quartiers
  • 200 g de grains de maïs doux frais
  • 60 g d'huile d'olive
  • 1 cube de pâte de bouillon de poulet
  • 400 g de lanières de piment Poblano, surgelées
    400 g de piments Poblano frais, sans peau et déveinés (voir conseil)
  • 200 g de crème épaisse
  • 300 g d'escalope de poulet, sans peau en cubes
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir moulu
  • 16 toasts mexicains
    16 tortillas de maïs, (voir conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362 kcal / 1520 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1152 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...