
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gousses d'ail dont 1 pressée
- 4 brins de persil frais équeutés
- 60 g d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
- 2 tranches de pain en petits dés
- 1200 g de tomates épépinées
- 1 oignon coupé en quatre
- 2 tranches de pain rassis en morceaux
- 20 cm concombre en morceaux
- 1 poivron rouge ou vert, en morceaux
-
50
g de vinaigre de vin
lub 50 g de vinaigre de xérès - 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- eau pour ajuster la texture
- légumes variés en petits dés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 355 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g