
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb kukurydziany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
400 g mleka (patrz wariant)
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g mąki kukurydzianej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
87.1 kcal /
364.3 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
131.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska