
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb kukurydziany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
mleka (patrz wariant)400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki kukurydzianej250 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)15 g
-
jajko1
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
87.1 kcal /
364.3 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
131.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska