Bezglutenowy chleb kukurydziany

Bezglutenowy chleb kukurydziany

2.8 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kromek

Składniki

  • mleka (patrz wariant)
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • mąki kukurydzianej
    250 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
    15 g
  • jajko
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 87.1 kcal / 364.3 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 131.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...