Bezglutenowy chleb kukurydziany

Bezglutenowy chleb kukurydziany

2.8 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kromek

Składniki

  • 400 g mleka (patrz wariant)
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 g mąki kukurydzianej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 87.1 kcal / 364.3 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 131.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...