Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120 - 150
g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 120 - 150 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 łyżki pestek dyni
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g mleka
- 60 g cukru
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 607.5 kJ / 145.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 Std.
Ketchup z dyni
40 Min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 Std.
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 Std. 50 Min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Tarta dyniowa
3 Std. 15 Min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 Std.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 Std. 10 Min