Drożdżowe ciasto dyniowe

Drożdżowe ciasto dyniowe

4.1 169 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

  • 120 - 150 g dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 - 150 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g mleka
  • 60 g cukru
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 18.5 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 607.5 kJ / 145.2 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...