
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe ciasto dyniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 - 150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
pestek dyni2 łyżki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
mleka60 g
-
cukru60 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145.2 kcal /
607.5 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
18.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Hummus z dyni
1 godz.
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min