![Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6) Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7cad7800-4127-4de0-b5e0-847bbf35822e/Derivates/e8bdb5a1-3c25-45de-b637-f8b6aa1b234b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Surówka
- 500 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Majonez
-
130
g oleju słonecznikowego
lub 130 g oleju rzepakowego - 1 żółtko
- 1 łyżeczka musztardy
-
15
g czerwonego octu winnego
lub 15 g octu jabłkowego - sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 982.1 kJ / 234.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 93.8 mg