Sushi temaki
TM6 TM5

Sushi temaki

4.4 (21 ocen)

Składniki

  • 15 g octu ryżowego
  • 15 g cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 10 krewetek, surowych, dużych, obranych
  • 200 g ryżu do sushi
  • 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 5 płatów wodorostów nori, przekrojonych wzdłuż na pół
  • ½ marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
  • ¼ ogórka, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
  • ½ awokado, pokrojonego w 3-4 mm paski
  • sos sojowy, do podania
  • pasta wasabi, do podania
  • imbir marynowany, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
459.6 kJ / 109.4 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
16.9 g
Tłuszcz
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Sód
384.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy