Sushi temaki

4.6 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

  • 15 g octu ryżowego
  • 15 g cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 200 g ryżu do sushi
  • 10 krewetek, surowych, dużych, obranych
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 5 płatów wodorostów nori przekrojonych wzdłuż na pół
  • ½ marchewki pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
  • ¼ ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
  • ½ awokado pokrojonego w 3-4 mm paski
  • pasta wasabi do podania
  • sos sojowy do podania
  • imbir marynowany, do sushi do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 109.4 kcal / 459.6 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...