Pappardelle rucola e ricotta

Pappardelle rucola e ricotta

4.6 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto
  • 20 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di Pecorino romano a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di rucola le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di noci sgusciate
  • 10 g di pistacchi al naturale, sgusciati
  • 1 spicchio di aglio (opzionale)
  • 80 g di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
  • 100 g di ricotta fresca

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 634 kcal / 2653 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...