Pappardelle rucola e ricotta

Pappardelle rucola e ricotta

4.6 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina + q.b. per il piano di lavoro
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Pesto
  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    20 g
  • di Pecorino romano a pezzi (2-3 cm)
    20 g
  • di rucola le foglioline lavate ed asciugate
    150 g
  • di noci sgusciate
    10 g
  • di pistacchi al naturale, sgusciati
    10 g
  • di aglio (opzionale)
    1 spicchio
  • di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
    80 g
  • di ricotta fresca
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 634 kcal / 2653 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...